פרויקט מסוג תמ"א 38/2 הינו פרויקט מורכב מאוד, אשר מורכב מלא מעט אבני דרך, החל מתיק מידע ועד סוף הדרך בטופס 4 המיוחל.
בשלב הראשוני של הרישוי לרוב הפרויקטים נדרשים בדיקות מקדמיות כגון: מדידה טופוגרפית, אל הרס (עמידות בפני רעידות אדמה), אפיון רשת מים, קידוח ניסיון, דוח קרקע וסקר עצים.
לאחר השלמת הבדיקות המקדמיות או במקביל אליהן יש להשלים את המינוי של היועצים השונים בפרויקט, כגון: קונסטרוקטור, יועץ תנועה, יועץ מיזוג אוויר, יועץ חשמל, יועץ אינסטלציה ועוד. לכל אחד מהיועצים תפקיד אינטגרלי בגיבוש תכנית הבקשה להיתר ועל כן יש לשים דגש על הניסיון והמקצועיות שהם מביאים איתם, שכן אלו בסופו של דבר יבואו לידי ביטוי בהליך העבודה ויביאו את הפרויקט לרמת איכות גבוהה. למעשה ניתן לראות את התרומה שלהם אפילו בפרטים הקטנים – קמתם בבוקר, ארגנתם את הילדים ליציאה לעוד יום שגרתי של לימודים, ירדתם לחניון ושוב אתם מוצאים את עצמכם מתקשים לתמרן את הרכב לעבר היציאה מהחניון. יועץ תנועה טוב ידע מבעוד מועד לנצל את המקסימום האפשרי מנתוני המגרש ולאפשר לכם, הדיירים, לחסוך זמן יקר בבוקר, ללא כאבי ראש מיותרים – זו העבודה שלו.
במקביל למינוי היועצים, יש לפעול לקבלת תיק מידע מהעירייה. תיק מידע הוא שילוב של כלל הגורמים / הרשויות שיש להם עניין בפרויקט, ביניהם ניתן למצוא את חברת החשמל, תאגיד המים ועוד גורמי עירייה הקשורים בתנועה, תשתיות וביוב. כל אחד מהגורמים הנ"ל מטמיע את התייחסותו בתיק המידע המהווה מעין חוברת הנחיות ליזם לצורך התחלת קידום הפרויקט.
עם סיום העבודה על תכנית הבקשה להיתר, זו עוברת לאישור המפקח והבעלים לצורך השלמת החתימות על קובץ הגרמושקה המלא (תכנית הבקשה להיתר).
לאחר שמוודאים כי הבקשה להיתר אכן נקלטה במערכת המקוונת של העירייה, השלב הבא הוא קבלת שיבוץ לדיון בוועדה ולאחריה, קבלת החלטת ועדה, מה שנקרא גם "היתר בתנאים".
בעקבות ההחלטה שניתנה יש להשלים את התנאים לצורך קבלת ההיתר, לרבות תשלומי אגרות והיטלים.
לאחר השלמת הנ"ל, צפוי להתקבל היתר הבניה המיוחל!
טיפ מאיתנו 😊
ניהול שלב הרישוי וקידומו מול הגורמים השונים מצריך מיומנות רבה ומקצועיות. וודאו כי בחברה היזמית קיים צוות האחראי בדיוק על כך! ע"י מעורבותו בכל הפרטים הקטנים, בתקשורת מול הרשויות השונות לקבלת האישורים הנדרשים ובעבודה השאפתנית לקיצור זמני קבלת היתר הבניה עד כמה שניתן. השמירה לאורך הדרך על סטנדרט גבוה של תכנון וביצוע הינה הכרחית. דוגמה פשוטה לכך היא בחירה של הצוות המקצועי בשימוש בדלת ממ"ד משופרת מתוך הרצון לשמירה על גמישות תכנונית מירבית בתוך הדירה. דוגמה נוספת יכולה לבוא לידי ביטוי בהכוונת הלקוח (במקרה זה הדיירים) לא להסתמך רק על היופי החיצוני אלא לקחת בחשבון גם פן של פונקציונאליות תוך הסתכלות על הטווח הארוך – למשל, אנחנו נעדיף שלא לשלב חלונות רצפה תקרה בחדרי שינה בהן הפרופורציות של החלל לא יאפשרו מיקום פרקטי של רהיטים.