לאחר בחירת היזם על ידי בעלי הדירות, תהליך שלוקח לא מעט זמן, ובד"כ חולש על פני מספר חודשים, מתחילים בעבודה מאומצת על מה שנקרא "משולש הזהב"- הסכם משפטי, מפרט טכני ותכנון אדריכלי.
שלושת הפונקציות הנ"ל מקודמות במקביל בשלב זה: ההסכם המשפטי מקודם ע"י עורכי הדין של שני הצדדים, המפרט הטכני ע"י המפקח שמלווה את בעלי הדירות והתכנון האדריכלי מקודם ע"י המשרד המתכנן שנבחר לפרויקט.
ההסכם המשפטי מכיל לא מעט סעיפים שנוגעים בכל שלב וכל תרחיש של פרויקט מסוג זה. לדוגמא, יהיה ניתן למצוא בו התייחסות לתמורות שסוכמו במסגרת המכרז, לוחות זמנים מחייבים, תנאים מתלים להתקיימות הפרויקט, סטיות מותרות בתכנון ובביצוע וכו'. עריכת ההסכם המשפטי והגעה להסכמה עליו, טומנת בתוכה לא מעט שעות משא ומתן בין עורכי הדין של הצדדים וגם בין נציגי החברה היזמית ונציגות הדיירים.
כפי שצוין לעיל, המפרט הטכני מקודם על ידי המפקח שמלווה את בעלי הדירות וכולל בתוכו התייחסות לרמה הביצועית והעיצובית של הבניין עצמו. לדוגמא, יהיה ניתן למצוא במפרט סוגים שונים של מוצרים אותם היזם יתחייב לספק לבעלי הדירות בפרויקט כמו למשל סוגי ריצוף, ברזים, מטבחים, מערכות מיזוג אוויר, סניטריה וכו'. בנוסף, המפרט הטכני מכיל בתוכו התייחסות לגבי החומרים והמוצרים אותם יהיה על היזם לבצע ולספק בשטחים המשותפים בבניין כמו דלת הכניסה לבניין, סוג ריצוף בלובי, סוג התאורה וגופי התאורה, החניון התת קרקעי וכו'.
הצלע השלישית במשולש הזהב הינה התכנון האדריכלי שמקודם על ידי המשרד המתכנן שנבחר לפרויקט. בשלב זה, סביר להניח כי תכנון ראשוני לבניין כבר הוצג על ידי החברה במסגרת המכרז, אך לעיתים נדרש לבצע בו התאמות מסוימות בהתאם להערות המתקבלות מבעלי הדירות ולהוסיף לסט התכנון גם את שאר קומות הבעלים בבניין שטרם תוכננו. עם ההגעה לתכנון עקרוני שמוסכם על ידי בעלי הדירות והחברה, הוא יצורף להסכם ויחתם גם הוא על ידי בעלי הדירות, במסגרת החתימה על הנספחים להסכם.